Trase Litijskega teka

Predšolski otroci
Start: Valvazorjev trg, cilj pri lekarni. Predšolski otroci tečejo samo v eno smer.

OŠ 1. triada
Start: Tekmovalci tečejo od starta na Valvazorjevem trgu do Lekarne in nazaj na start/cilj.

OŠ 2. triada
Tekmovalci tečejo od starta na Valvazorjevem trgu do stavbe AMZS in nazaj na start/cilj.

OŠ 3. triada
Tekmovalci tečejo od starta na Valvazorjevem trgu do začetka gozda (čez mostiček), se obrnejo in tečejo nazaj na strat/cilj.

Srednješolci
Tekmovalci tečejo od starta na Valvazorjevem trgu, skozi gozd do odcepa za Veliki vrh. Tam se obrnejo in tečejo nazaj na start/cilj. Pri obratu bo za vse tekmovalce na voljo voda.

Ekipe
Tekmovalci tečejo od starta na Valvazorjevem trgu, skozi gozd do odcepa za Veliki Vrh. Nato nadaljujejo v smeri Podšenjurja do oznake Podšentjur. Sledi obrat in tek nazaj do starta/cilja. Na progi bo na voljo voda za vse tekmovalce. Voda bo na voljo na odcepu za Veliki Vrh in na obračališču pred Podšentjurjem.

Odrasli posamično
Tekmovalci tečejo od starta na Valvazorjevem trg, skozi gozd, do odcepa za Veliki Vrh. Nato nadaljujejo v smeri Podšenjutrja. Tečejo skozi celoten Podšentjur in naprej v smeri Pogonika. Pri odcepu za grad Pogonik, pred ovinkom v levo se obrnejo in tečejo nazaj na start/cilj. Na progi bo na voljo voda za vse tekmovalce. Voda bo na voljo na odcepu za Veliki Vrh, pred Podšentjurjem in na obračališču.

Vsa obračališča bodo ustrezno označena. Na vsakem obračališču bo ekipa organizatorjev skrbela za popis in usmerjanje pripselih tekmovalcev. Predčasen obrat posameznega tekmovalca se kaznuje z diskvalifikacijo tekmovalca.

Celotna trasa teka bo zaprta za promet. Ob progi bo za dodatno varnost teka skrbelo večje število prostovoljcev organizatorja.

© 2024 Javni zavod za kulturo, mladino in šport Litija