Junaki Litijskega teka 2013

Občina Litija in Javni zavod za kulturo, mladino in šport sta ob prazniku občine Litija v soboto, 15. junija 2013 organizirala množično tekaško prireditev Litijski tek, ki se ga je skupaj udeležilo 220 tekačev. Z njo smo nadaljevali tradicijo litijskih tekov, ki so jih pred več kot desetletjem organizirali člani Telovadnega društva Partizan Litija.

Litijskega teka se je udeležilo 220 tekačev:

Poleg tega pa še 70 predšolskih otrok v spremstvu staršev ali vzgojiteljev.

Tekmovali so v več kategorijah:

Najboljši tekači in tekačice so prejeli diplome, medalje, praktične nagrade, najboljša posameznika v moški in ženski konkurenci tudi denarne nagrade, najboljša šola in najboljša ekipa odraslih pa vsak svoj prehodni pokal Litijskega teka, ki bo eno leto v njuni lasti. Razglasili pa smo še absolutnega zmagovalca teka. To je bil Srečo Obolnar, ki je celotno traso teka v dolžini 4,5 km na berglah prehodil v dobri uri. Vsi malčki so dobili spominske medalje.
Junaki teka so bili vsi tekači. Verjamemo, da so si izbrali tekmovalno razdaljo, ki je že sama predstavljala izziv. Največji izziv pa je predstavljalo vreme – izjemno vroč dan.

Junaki teka pa so bili tudi vsi prostovoljci ob progi. Pomagali so člani PGD Litija, občinski uslužbenci, člani Turističnega društva, Društva invalidov, Društva upokojencev, Kluba litijskih in šmarskih študentov, občani, … pa tudi več kot 50 prostovoljcev Mladinskega centra Litija. Najlepša hvala vsem – brez vas, prireditve ne bi mogli uspešno izvesti.

Zahvaljujemo se tudi vsem sponzorjem: Medicinski center Heliks d.o.o., Trgograd d.o.o., KSP Litija d.o.o., KGZ Litija z.o.o., Abbott Laboratories, d.o.o., Skupina stik, Ljubljana, Geodetski biro Jože Cestnik s.p., AKA d.o.o., Geoplan – g. Robert Rovšek s.p., Pino d.o.o., In-Tact d.o.o., Pustolovski park GEOSS, Rafting klub Vidra, Pridelano doma, Jarina z.o.o., Tenis park AS, Turistična kmetija Blaj, Tomaž Drnovšek – Muzej premoderne, Planinsko društvo Litija, Vest tisk Egon Volk s.p., Dajmox d.o.o., Smrčkov brlog Dunja Požaršek s.p., Prostovoljno gasilsko društvo Litija, Zdravstveni dom Litija.

Organizatorji se pri izvedbi Litijskega teka 2013 zavedamo, da bi nekatere stvari lahko naredili tudi drugače ali bolje, veseli bomo vseh dobrih predlogov, upoštevali jih bomo in že sedaj vas vabimo k sodelovanju za naslednje leto. Če imate kak predlog tudi vi, ga lahko posredujete na naš e-naslov: info@mc-litija.si.

Nasvidenje naslednje leto!

Utrinki

© 2024 Javni zavod za kulturo, mladino in šport Litija